Cea mai bună sursă de proteine

Proteine dieteticeProteinele sunt elemente constitutive absolut esențiale ale corpurilor noastre. În principiu, există sute de mii de proteine. Avem o mare varietate de roluri: ţesutul budulcowej, hormonii, enzimele, substanţele de transport etc. În cazul în care aportul de grăsimi sau carbohidraţi este insuficient, proteinele pot fi sursa de energie şi căldură pentru organism. Condiţia noastră să fie sau să nu fie. De aceea este atât de important pentru noi să oferim proteine de înaltă calitate organismelor noastre în fiecare zi.

Proteine de-a lungul veacurilor

În 1839, proteina a fost descoperită de un chimist olandez. Gerardus Mulder. De atunci, proteina a devenit cel mai popular şi de departe ingredientul cel mai respectat în dieta noastră. Chiar şi numele său indică faptul că cuvântul englez pentru proteine „proteine” provine din cuvântul grecesc, ceea ce înseamnă mai puţin decât „primul” în traducere.

Din secolul al XIX-lea, practic până în ziua de azi, proteina a însemnat sinonim cu carnea. Până astăzi, o mulţime de oameni cred că numai consumul de carne este în măsură să furnizeze o cantitate optimă de proteine în organism.

Mulţi cercetători de proteine timpurii care le-a identificat numai şi exclusiv cu carne recomandată a avut doze mari de dieta lor. Această situaţie a început cu omul de ştiinţă german Carl voit, şi mai târziu, munca sa la începutul secolului XX a continuat, printre altele, Max Rubner şi Marlboro Atwater. Toţi au susţinut că consumul de proteine, sau carne, este un simbol al dezvoltării civilizaţiei: „un aport mare de proteine este legea omului civilizat.” Mulţumită acestui lucru, toată lumea a vrut să aibă carne pe farfurie. Este greu de crezut, dar în acele zile oamenii râvnit de carne, aşa suntem acum visezi de o casa mai mare sau o masina mai rapida.

Concluziile acestei situaţii se ridică. Dacă eşti bogat, mănânci carne. Dacă sunteţi săraci, mâncaţi legume şi fructe. A fost chiar o superstiţie adânc înrădăcinată că oamenii săraci sunt leneşi şi greu harnici precis, pentru că nu mănâncă suficient de carne. Practic o persoană care a mâncat mai puţină carne sau din cauza sărăciei nu a mâncat-o la toate, a fost de a fi o statură meschină şi o mică capacitate intelectuală.

funcţionează?

În general, proteinele constau din lanţuri lungi de sute şi chiar mii de aminoacizi. Şi acestea sunt de aproximativ douăzeci de tipuri. Ele se uzează cu regularitate mare şi trebuie înlocuite şi schimbate de altele noi. Acest lucru se întâmplă atunci când mâncăm alimente bogate în proteine. Când îl furnizăm, noua proteină ne aprovizionează cu aminoacizi complet noi. Acest material va fi folosit pentru a crea noi proteine, care va înlocui cele consumabile. Există o teorie că proteinele sunt de o calitate diferită, în funcţie de nivelul de aminoacizi care ne furnizează.

Procesul de degradare şi sinteză a aminoacizilor în proteine poate fi descris după urmează: cineva ne oferă un şir de perle colorate în schimbul altuia care este pierdut pentru noi. Cu toate acestea, perle inevitabil Ele sunt aranjate într-un nou colier la fel ca în cel care nu mai este acolo. Deci, suntem de rupere acest şir nou şi Threading-l din nou în ordinea corectă. Cu toate acestea, se poate întâmpla că ne lipseşte o anumită culoare de perle. Din păcate, acest lucru vă va împiedica să creaţi un nou colier înainte de a obţine mai multe perle în culoarea dreapta. Noi proteine lichide sunt formate în acelaşi loc ca uzate. Cele mai valoroase proteine din alimentele pe care le mâncăm sunt cele care, după digestie, ne oferă cantitatea corespunzătoare şi tipul de aminoacizi necesar pentru a sintetiza noi proteine. Deci, calitatea proteinelor pe care le furnizăm este o variabilă foarte importantă.

Animale vs. plante

Cel mai bun, pentru că cel mai apropiat de proteine umane vom câştiga de la animale. Proteinele lor arată o asemănare foarte mare cu a noastră, deoarece acestea conţin, de obicei, cantitatea de fiecare amino acid avem nevoie. Acestea sunt proteine de înaltă calitate, iar organismele noastre le folosesc cel mai eficient. Compoziţiile cele mai asemănătoare aminoacizi sunt lapte, ouă, peşte, brânză şi carne. Proteina derivată din aceste produse este practic folosită în întregime în corpul nostru.

Animale vs. plante

Cu toate acestea, ar trebui remarcat aici că, deşi proteinele derivate din plante individuale pot avea deficienţe uşoare în aminoacizi, plantele ca un grup complet conţine toate acestea. Deci, nu există nici o îngrijorare că, prin abandonarea alimentelor din produsele zoonotice, ceva în dieta noastră se epuizează. Datorită metabolismului extrem de complex, corpul nostru este capabil să obțină în siguranță toți aminoacizii de care are nevoie din diversele proteine vegetale pe care le consumăm. Nu aveţi nevoie de tratamente complicate pentru a combina mai multe tipuri de proteine din plantele dumneavoastră. Corpul nostru este o mașină perfect creată care achiziționează pentru sine ceea ce este nevoie. Avem doar un rol pentru a-i oferi ingrediente diferite.

Deficit şi proteine în exces

Deficitul de proteine apare la om mult mai puţin frecvent decât la prima vedere pare. Da, de asemenea, în vegetarieni şi vegani. În plus, deficitul de proteine din organism este mult mai puţin dăunătoare decât excesul său. Multe studii științifice din întreaga lume dovedesc că consumul excesiv de proteine animale amenință să provoace multe boli foarte grave. Acesta poate provoca, de asemenea, creşterea în greutate, deshidratare, probleme digestive, dureri de cap, precum şi leziuni renale. În plus, merită, de asemenea, să ne amintim că proteina din zoonoze este cel mai dificil de absorbit de toate tipurile de proteine.

De câtă proteine avem nevoie?

De mulţi ani, ne Wmawiano că avem nevoie de mai multă proteină decât avem nevoie în esenţă. Standardele actuale vă sfătuiesc să consume aproximativ 56 de grame de proteine pe zi. De exemplu, această cantitate de proteină conţine Mix Următoarele produse:

  •     Jumătate de ceaşcă de seminţe de floarea soarelui,
  •     Cupa Broccoli,
  •     Două ceşti de orez închis,
  •     ceaşcă de linte gătită,
  •     cană de fulgi de ovăz.

Dacă acceptăm mai multe proteine decât este necesar, acesta va fi doar balast, pe care corpul nostru nu-l foloseşte. Avem nevoie de cantitatea potrivită pentru toate mineralele, vitaminele, acizii graşi şi carbohidraţii pe viaţă. Deoarece acestea sunt toate complementare şi de a crea efectul de sinergie perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *